Löyly - sauna ja terassiravintola Helsingin Hernesaaressa on yksi maailman parhaista paikoista


Koska Löyly on jälleen huippuajankohtainen aihe, postaan tämän jo aiemmin vanhassa blogissani julkaistun jutun pienellä päivityksellä ehostettuna uudelleen. Arvostettu yhdysvaltalainen Time-lehti valitsi hiljattain Löylyn yhdeksi kohteeksi maailman 100 upeimman paikan listalleen. Valintakriteereinä ovat laatu, omaperäisyys, innovaatio, kestävyys ja vaikuttavuus. Löylystä on nostettu esille puuverhoilu, uusiutuvan energian käyttö sekä tietenkin se oleellisin, eli sauna.


Itse vierailin Löylyssä ensimmäisen kerran viime kesänä (2017), reilu vuosi sen avaamisen jälkeen. Siltä reissulta ovat myös kaikki kuvat. Hulppean arkkitehtuurinsa ja ideologiansa ansiosta Löyly on ollut omalla to do -listallani jo heti sen alkuvaiheesta lähtien.


Näyttelijä Jasper Pääkkösen ja kansanedustaja Antero Vartian luotsaama sauna- ja ravintolakompleksi Löyly on Avanto Arkkitehtien suunnittelema puurakennus Helsingin Hernesaaressa. Löylyn ideologia korostaa ekologisia ja eettisiä arvoja ja se onkin saanut ensimmäisenä suomalaisena ja toisena pohjoismaalaisena rakennuksena FSC-sertifikaatin. Eli kaikki puutavara tulee kestävästi hoidetuista metsistä.