top of page

Kesäretki taidekeskus Järvilinnaan

Heinäkuu on tähän mennessä hurahtanut niin tiiviisti muuttopuuhissa, että mitään pidempää kesäretkeä ei ole voinut tehdä. Onneksi myös Jyväskylän läheltä löytyy paljon kivoja paikkoja, joissa piipahtaminen tarjoaa kaivattua vaihtelua pariksi tunniksi muuttorumban keskelle.Taidekeskus Järvilinna Laukaan Vihtavuoressa on yksi tällainen helposti saavutettava kulttuurikohde, jonka idyllisessä maalaismaisemassa kannattaa vierailla etenkin näin kesällä. Järvilinnan Minun Lappini -kesänäyttelyssä on tänä kesänä nähtävillä mm. Reidar Särestöniemen ja Kalervo Palsan teoksia. Taidenäyttelyyn on vapaa pääsy.

Mielenkiintoinen historia


Järvilinnan kaunis päärakennus on suojelukohde ja se on valmistunut vuonna 1891. Huvila on toiminut vuosien saatossa mm. tuomariperheen kotina ja Laukaan käräjäpaikkana, poikakotina sekä erityisammattikouluna. Nykyisin Järvilinna kuuluu Kauko Sorjosen säätiölle ja alueella työskentelee useita eri alojen taiteilijoita.Järvilinnan alakerrassa toimii kahvila ja taidemyymälä. Pihapiiristä löytyy myös paljon taiteilijoiden teoksia. Erityisesti mieleen jäivät taidokkaan mongolialaisen kuvanveistäjä Lkhagvadorj ”George” Dorjsuren hauskat hiekkaveistokset.Järvilinnan rannassa Leppäveden Ilveslahdella on höyrylaiva Toimin kotisatama. Lisäksi piha-alueelta löytyy parhaillaan kunnostusprojektin alla oleva siipiratashöyrylaiva Lahtis, josta on myös oma näyttely päärakennuksessa.Järvilinna sijaitsee vain vartin ajomatkan päässä Jyväskylästä ja se on kesäaikaan avoinna ti-su klo 12-18 2.9.2018 saakka.


Itse kävin ihastelemassa miljöötä ja taidetta täällä nyt ensimmäistä kertaa, mutta en varmasti viimeistä. Onko Järvilinna sinulle jo tuttu paikka?

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page