Ai jakaako joku fossiili vielä käyntikortteja? Ja jaksaako joku niitä muka säilytelläkin? Käyntikorttihan lentää roskiin saman tien kun fossiilin silmä välttää. Kätevämmin ja nopeammin yhteystiedot löytyvät netistä tai puhelimen yhteystiedoista, ilman mitään turhia pahvinpalasia. Puhelin on kuitenkin aina mukana, joten mitä ihmettä käytsärillä muka tekee? Eikös niiden teettäminenkin maksa maltaita?
Konkreettinen muistijälki
Perinteisen printin suunnittelijana olen itse tietenkin sitä mieltä, että käyntikorteilla on edelleen oma tärkeä paikkansa. On pelkästään hyvä juttu, jos verkostoitumistilanteen putkahtaessa eteen on olemassa jotain kättä pidempää, jonka voi luontevasti vastapuolelle ojentaa. Useimmiten nimet ja firmat häviävät ainakin omasta päästäni kuin tuhka tuuleen heti esittelyjen jälkeen. Jälkeenpäin saakin sitten olla melkoinen Sherlock, jos onnistuu googlaamaan tavatun henkilön tai firman lisätietoja netistä. Mutta kun on saanut henkilön käyntikortin, on yhteystiedot helppo lisätä puhelimen muistiin heti kun sopiva hetki koittaa.
Käsinkosketeltavat asiat, kuten paperisen sanomalehdet ja aikakauslehdet sekä vinyylilevyt jatkavat digitalisaatiosta huolimatta elämäänsä. Niillä on monesti tietyissä piireissä jopa oma erityinen arvonsa. Käyntikortti on yksi näistä reliikeistä, enkä usko niiden kokonaan häviävän koskaan.
Persoonallisuutta peliin!
Jos kortti on jollain tavalla hieno, tyylikäs tai muuten tavanomaisesta poikkeava, se jää mieleen ja myös säilytetään helpommin tallessa. Kannattaa siis panostaa uniikin käyntikortin suunnitteluun ja laadukkaaseen painatukseen. Erilaisilla kortin muodoilla, kartongeilla ja erikoistehosteilla käyntikortin ilmettä saa helposti tuunattua halutunlaiseksi tukemaan muuta yritysilmettä tai personoitua henkilöbrändiä.
Korkeaa laatua voi esimerkiksi tuoda esiin erikoistehosteilla, kuten vaikka metallifolioinnilla tai spottilakkauksella. Tai yrityksen ympäristöarvoja voi korostaa valitsemalla materiaaliksi kierrätyskartongin. Sekin on tärkeää, miltä kortti tuntuu kädessä. Onko sen pinta kiiltävä vai matta, minkä muotoinen ja mitä materiaalia se on. Laadukas lopputuote antaa tässäkin tapauksessa aina hyvän vaikutelman.
Kansainvälisillä markkinoilla käyntikortti luo uskottavuutta
Ennen kaikkea käyntikortit ovat kohtelias perinteinen tapa. Omasta kokemuksestani voin kertoa, että Suomen rajojen ulkopuolella, eteläisemmässä Euroopassa käyntikorttien vaihtaminen liike-elämässä on hyvinkin validi käytäntö. Ei siis kannata missään nimessä väheksyä käyntikortin merkitystä, varsinkin jos toimit kansainvälisesti tai olet sinne tähtäämässä.
Kommentit