Habitare 2019 ennakkotärpit


Huomenna se alkaa! Habitare-messut ovat sisustuksen ja muotoilun ystävän yksi vuoden ehdottomista kohokohdista. Habitaresta voi löytää kerralla sisustamisen uusimmat tuulet, värimaailmat, materiaalit ja muodot.


Habitare 2019 tärpit


Tänä vuonna tapahtuman teemana on Mindspaces – Mielen tiloja. Vertauskuvallisesti koti on mielentila ja tunteet sen huoneita. Näin ennakolta teema kuulostaa abstraktisuudessaan haasteelliselta, joten onkin varsin mielenkiintoista nähdä, miten se on visuaalisesti toteutettu tilaratkaisuilla, materiaaleilla, väreillä, tuoksuilla, valaistuksella ja esineistöllä.


Design HiMan Habitare-tärpit


Koska messujen tarjonta on valtava, kokosin jälleen itselleni etukäteen listan niistä osastoista ja ohjelmista, jotka vähintäänkin on nähtävä.


Signals -trendinäyttely Tästä messupäivän visuaalinen ilotulitus on hyvä aloittaa. Elämyksellinen Signals-trendinäyttely luotaa sisustuksen, asumisen ja muotoilun tulevia trendejä ja pohtii yhteiskunnallisia ilmiöitä ja megatrendejä. Täällä voi vaikka helposti huomata ihastuvansa silmittömästi johonkin, mitä ei aiemmin ole voinut sietää sisustuksessa. Kannattaa kuljeskella mieli ja silmät avoinna!


The Block: Talentshop & Protoshop : Talentshop esittelee suurelle yleisölle toistaiseksi vähän tuntemattomampia nuoria muotoilijoita, joiden tekemisiä kannattaa seurata. Heistä kuullaan vielä.

Protoshop tuo yleisön nähtäville uusia tuoteideoita ja prototyyppejä. Näyttely on vuosien varrella toiminut nuoren muotoilun suunnannäyttäjänä ja uuden muotoilun esiinnostajana.


Alessi Italian tunnetuimpiin designtaloihin kuuluvan Alessin pääjohtaja Alberto Alessi on Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2019. Alessi valitsee kiinnostavimmat ilmiöt ja tuotteet Habitaren tarjonnasta ja pitää keynote-puheenvuoron avajaispäivänä 11.9.2019. Alessin osastolla on pop up -myymälä, jossa klassikkojen lisäksi on saatavilla myös aivan uusia tuotteita. Tämä on pakko nähdä!
Sisustuslehtien osastot Asun ja Avotakka ovat usein tarjonneet myös messuosastoillaan monipuolisia kollaaseja sisustuksen trendeistä ennakkoluulottomasti, mutta varmalla tyylillä. Nämäkin on tsekattava.