top of page

Ennakkotärpit Habitareen

Päivitetty: 10. syysk. 2019


Suomen merkittävin huonekalu-, sisustus- ja design-alan tapahtuma Habitare avaa jälleen ensi viikolla ovensa Helsingin messukeskuksessa. Tänä vuonna messujen teema on Roots – Pintaa syvemmälle, joka herätti välittömästi uteliaisuuteni. Kiinnostavaa nähdä, miten aihetta on lähestytty ja näyttely toteutettu.Olen itse vieraillut Habitare-messuilla säännöllisen epäsäännöllisesti jo 90-luvulta lähtien. Nykyisin tapahtuma kuuluu jo aivan itsestään selvästi syksyn kalenteriin. Vuosien aikana Habitaressa on tapahtunut monenlaista muutosta suuntaan jos toiseenkin, mutta nyt alkaa tuntua siltä, että ominaisin muoto on löytymässä. Olen siis varsin tyytyväinen Habitare-messujen uudistuneeseen konseptiin ja niin sanotun punaisen langan löytymiseen.


Koska messujen tarjonta on valtava, kokosin messuähkyn välttämiseksi itselleni listan, millä osastoilla on vähintäänkin käytävä. Osa tärpeistä perustuu aiempiin kokemuksiin ja osa näytteilleasettajien omaan markkinointiin esimerkiksi somessa, joka on herättänyt kiinnostukseni.


Signals-trendinäyttely: esittelee sisustuksen, asumisen ja muotoilun tulevia trendejä ja pohtii yhteiskunnallisia ilmiöitä ja megatrendejä neljän vaihtoehtoisen teeman kautta, jotka ovat: renessanssi, glamour, unimaailma ja paljas & puhdas.


Protoshop: nuoren muotoilun suunnannäyttäjä ja uuden muotoilun esiinnostaja. Näyttelyssä esitellään kymmenkunta uutta prototyyppiä tai tuoteideaa. Lisäksi tänä vuonna Protoshop-näyttely viettää 10-vuotisjuhlaansa. Juhlanäyttelyssä on mukana 10 Protoshopissa esiteltyä tuotannossa olevaa tuotetta ja lisäksi 10 tuotetta, jotka ovat edelleen kiinnostavia ja ajankohtaisia.


Tapio Anttila Collection & Honkatalot: Somessa vilauteltujen kuvien perusteella tämä yhteisosasto on ehdottomasti nähtävä. Hirsirakentaminen kohtaa modernin sisustamisen. https://www.instagram.com/honkatalot/


Finarte: uusi Nordic Roots -mallisto on kiinnostava. Käsinkudotut matot, suomalainen suunnittelu ja luonnonmateriaalit johdattelevat juurille. https://www.instagram.com/finartedesign/


Asun & Skanno: tähän comboon ei voine muuta todeta, kuin että Asun + Skanno + Ulla Koskinen = varma elämys.


Näiden lisäksi muita tarkistettavia osastoja ovat ainakin Hakolan, Kitzenin, Anno Collectionin, Bo LKV:n ja Timberwisen ständit. Odotan löytäväni messuilta näiden lisäksi myös muita täydellisiä yllättäjiä, ja aivan uusia ideoita ja inspiraatiota tarjoavia, joukosta edukseen erottuvia näytteilleasettajia. Myös ammattilaisille suunnattu muotoilun, arkkitehtuurin ja tilasuunnittelun tapahtuma Habitare Pro kuuluu ilman muuta messupäivän ohjelmaan.
Habitare-messut ovat avoinna 12.-16.9.2018 ke klo 12–20, to ja pe klo 10–19, la ja su klo 10–18 Preview ammattilaisille ja medialle keskiviikkona klo 9–12.


Oletko menossa Habitareen ja onko jotain, mikä siellä erityisesti kiehtoo jo ennakkoon? Jos bongaat minut messuilta, saa ilman muuta tulla nykimään hihasta ja hihkaisemaan moikat! :)


*Kuvat: Habitare

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page