top of page

Design HiMan brändisukat – idea hyvä, lopputulos ei niinkään

Aina ei voi onnistua. Joskus lopputulos ei vastaa lainkaan omia kuvitelmia ja niin juuri kävi näiden villasukkien kanssa. Olen jo pidemmän aikaa pyöritellyt mielessäni ajatusta, että neuloisin itselleni villasukat Design HiMan graafisen ohjeiston mukaisissa brändiväreissä. Niissäpä vasta olisi mukava tepastella ympäriinsä kotitoimistolla. Näytöllä ja paperilla art deco -tyylistä inspiraationsa saaneet värit sointuvat kyllä hienosti yhteen, mutta kuinkas sitten kävikään neuleessa?


Design HiMan brändivärit

Ensimmäinen tehtävä oli löytää mahdollisimman oikean väriset langat. Löysin legendaarisen jyväskyläläisen lankakauppa Titityyn valikoimista mielestäni melko hyvin alkuperäisiä brändivärejä vastaavat sävyt. Lanka on tanskalainen Filcolana Arwetta Classic, joka on mukavan pehmeää, ohutta mulesing-vapaata merinovillasekoitetta ja värivalikoima on valtava. Lanka käy kaikkiin neuleisiin ja kestää myös sukkalankana.


Arwetta Classic langat Design HiMan brändiväreissä

Seuraavaksi oli päätettävä, minkälaisella mallilla alkaisin sukkaa neulomaan. Perinteinen tasaraita on tietysti aina perusvarma vaihtoehto, mutta halusin sukkiin vähän enemmän jotain jujua. En kuitenkaan halunnut mitään monimutkaistakaan kirjoneuletta. Päädyin lopulta toiseen helppoon klassikkomalliin siksakkiin, tai fiinimmin ilmaistuna chevron-kuvioon.


Langan ohuudesta huolimatta neulominen edistyi melko sutjakkaasti – kiitos HBO ja Loistava ystäväni -sarjan 2. kausi. Puikkoina heiluivat Knit Pron Cubicsit koossa 2,5 ja silmukoita 16/puikko. Värin vaihtuminen toimii hyvänä motivaattorina saada aina yksi kuviokerros valmiiksi ja siirtyä seuraavaan. Aloin tosin epäillä värien ja kuvioinnin toimivuutta jo melko alkumetreillä. Päätin silti antaa sukille mahdollisuuden, ja jatkoin sitkeästi, koska eihän sitä voi välttämättä aina heti tietää onko jokin "match made in heaven" vai ei.


siksak-neule

Design Hima brändisukat

Ja tällaiset riitasointuiset ilmestykset "brändisukista" sitten tuli. Itselleni tulee väistämättä mieleen jokin vanhojen kalsarien kuviointi. En siis ole näistä kovinkaan innoissani, saati mitenkään tulessa. Kauniimmin muotoiltuna sukat voisivat olla ehkä veikeän retrot.


Koska lankaa jäi vielä vaikka kuinka paljon yli, aion jossain vaiheessa tehdä vielä toiset sukat hieman hillitymmällä yhdistelmällä ja kuvioinnilla. Saatanpa hurjana lisätä mukaan jopa valkoista, mustaa tai harmaata ihan vain yleisilmeen rauhoittamiseksi. Sen näkee sitten.


Design Hima villasukat

Tämä neuleprojekti on hyvä esimerkki siitä, miten suunnitelmat ei vaan aina mene putkeen. Mutta jos ei koskaan kokeile, ei voi myöskään tietää. Idean jalostaminen eteenpäin vaatii joskus monia protoja ja testailuja. Todellisuus ei välttämättä ole lainkaan samoilla linjoilla omien toiveiden kanssa, joten säätöä ja kompromisseja on tehtävä enemmän tai vähemmän. Ja sitä paitsi, kyllä näillekin sukille varmasti käyttöä löytyy. Ei ne nyt ehkä ihan niin kammottavat ole!😃


Design HiMa siksaksukat

villasukat handmade tag

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page