top of page

Design HiMa -blogi täytti vuoden – miltä nyt tuntuu?

On tosiaankin sujahtanut jo vuoden päivät siitä, kun päätin siirtää blogini tänne oman katon alle. Perinteisesti tässä kohtaa lienee otollinen aika tehdä pientä yhteenvetoa, kasata kokemukset ja analysoida, mikä meni hyvin ja mikä taas ei ihan niin putkiloon. Kannattiko muutto? Mitä hyvää ja huonoa on tullut vastaan? Ja mitä suunnitelmia blogin suhteen on tästä eteenpäin?


Design Hima -blogi 1-v

Ne hyvät ja huonot puolet


Paras puoli omaehtoisessa bloggaamisessa on ehdottomasti vapaus. Hommat saa hoitaa just niinku lystää – postaustahdista, aikatauluista ja aiheista vastaat itse. Vapaus pitää sisällään myös haasteen, sillä pelkkä vapaus ilman vastuuta jättää asiat helposti roikkumaan ilman tavoitteita, suunnitelmallisuutta ja tiettyä määrää itsekuria. Bloggaaminen on kaltaiselleni kirjoittamisesta nauttivalle hieno harrastus, ja kun sen voi vielä saumattomasti yhdistää omaan työhönsä, niin mikäs sen parempaa.


Keskisuomalaisen Stoori-blogiportaalista lähdön jälkeen lukijamääräni tietenkin romahtivat, mikä oli ihan odotettua. Itse en ole halukas upottamaan blogimainontaan sitä määrää rahaa, minkä vastaavan näkyvyyden saavuttaminen vaatisi. Eikä välttämättä onnistuisi sittenkään. Ja toki aina jonkin aikaa kestää, että lukijat löytävät uuteen osoitteeseen. En kuitenkaan keskitä huomiotani lukijoiden määrään, vaan laatuun. Uskon, että nykyisin lukijakunta koostuu suurimmaksi osaksi niistä henkilöistä, jotka ovat aidosti kiinnostuneita blogini aiheista. Se on tärkeää, sillä alusta lähtien olen halunnut blogini avulla auttaa ja antaa vinkkejä muille. Auttaminen on täysin pyyteetöntä, sillä näin itsellisenä bloggaajana en saa myöskään mitään palkkioita mistään, eikä klikkien kalastelusta ole ainakaan mitään taloudellista hyötyä.


Blogialustan kanssa on tullut eteen joitakin ongelmia. Palveluntarjoajalla Wixillä on blogialustassaan tiettyjä puutteita, joille en vain voi mitään. Suurin harmistuksen aihe on se, että kommentointi on tehty harvinaisen hankalaksi ja näin ollen blogiin tulevien kommenttien määrä on käytännössä nolla entiseen verrattuna. Ymmärrän hyvin, että kommentointi jää tekemättä, kun ensin pitää kirjautua sisään ja liittyä ns. jäseneksi. Myöskään kieltä ei pysty muuttamaan englannista suomeksi läheskään joka kohdassa, mikä on sekavaa ja ikävä juttu sekin. Muutosta tähän on Wixin puolelta lupailtu, mutta ainakaan vielä ei mitään ratkaisuja ole näkynyt. Pohdinnassa onkin, pitäisikö koko verkkosivujeni alusta vaihtaa toiseen? Toisaalta kaikenmoista kilkettä ja appia on Wixillä tarjolla yllin kyllin, suurin osa vain minulle tarpeettomia.


Vuoden aikana olen julkaissut yhteensä 52 postausta, eli keskimäärin 1/viikko. Tästä lukemasta olen positiivisesti yllättynyt, sillä itsestä on jostain syystä tuntunut siltä, että aiheita on välillä vaikea keksiä ja materiaalia ei tule ulos läheskään siihen tahtiin kuin itse toivoisin. 52 on kuitenkin oikein hyvä määrä, enkä koe, että tahtia olisi tarpeen yhtään kiristää. Eli pidetään sama tahti tavoitteena myös jatkossa.Design HiMa -taulu

Sisustusaihe suosituin


Kokonaisuutena sisustusta käsittelevät postaukset ovat olleet suosituimpia. Ja sehän on vallan mainiota, jee jee! Blogini sisältö kun kieltämättä on melkoista sekametelisoppaa ja aiheet pompsahtelevat sinne ja tänne, on sisustaminen kuitenkin kaiken lähtökohta ja itselleni se rakkain teema. Kaikkein suosituimpia yksittäisiä postauksia ovat silti olleet ne, joissa olen jakanut vapaasti itse printattavia matskuja. Tämä lämmittää kovasti vanhan graafisen suunnittelijan mieltä ja motivoi tekemään vastaavia juttuja myös tulevaisuudessa.


Matkailu ja käsityöt ovat myös vahvasti blogissani esillä ja näillekin aiheille löytyy lukijakuntaa varsin mukavasti. Top vitoseen näistä ovat päässeet villasukkien arvonta sekä Visit Jyväskylän kanssa yhteistyössä tehty Linkillä irti arjesta -lähimatkailupostaus.Vuoden luetuimmat postaukset TOP 5:Mahtavaa 1-v synttäriä mun blogille! Sama visuaalinen sekoilu jatkukoon edelleen!😃


P.S. Olen erittäin kiitollinen kaikesta palautteesta, joten rohkeasti vaan kommentoimaan, esittämään toiveita ja parannusehdotuksia. Kirjautuminen vie vain hetken, etkä sen vuoksi todellakaan joudu millekään spämmi-listalle.


Ja vielä, jos blogiyhteistyö kanssani kiinnostaa, niin ole rohkeasti yhteydessä! Hyviä ehdotuksia otetaan aina vastaan ja innostun kyllä helposti. Ideoidaan vaikka yhdessä!😃


Party like it's your birthday

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

ความคิดเห็น


bottom of page