top of page

Parsa on parasta kausiruokaa juuri nyt

Päivitetty: 24. huhtik. 2019

Yksi varma kevään merkki on parsan ilmestyminen kauppojen hevi-osastoille. Parsa on parasta kausiruokaa juuri nyt ja itse voisin helposti vedellä parsaa vaikka joka päivä. Oma suosikkini on vihreä parsa, ja seuraavat vinkit koskevatkin nimenomaan sitä.


Parsa on parasta kausiruokaa

Parsa on pikaruokaa


Parsa taipuu moneen ja se on helppo valmistaa. Parsat esikäsitellään niin, että ensin katkaistaan pois vaalea, puumainen tyviosa ja sen jälkeen varren voi kuoria pois hiukan nupun alapuolelta alkaen, jos parsatanko on paksu. Ohuita ei ole mielestäni tarpeen kuoria. Parsan keitto-ohje löytyy esim. täältä. Jos et omista parsakattilaa, voi parsat keittää lappeellaan vaikkapa paistinpannulla. Keittämisen jälkeen vain voisulaa tai hollandaise-kastiketta kyytipojaksi ja herkku ääntä kohti.


parsat

Grillissä parsa valmistuu helposti


Tosi simppeli ja moneen kertaan käytännössä erittäin toimivaksi todettu tapa on kääräistä parsanippu folion sisään, mukaan loraus oliiviöljyä, suolaa ja pippuria ja koko paketti grilliin muhimaan. Grillausaika on 5-15 minuuttia riippuen parsojen paksuudesta. Liian kypsäksi ei parsoja ei kannata päästää, sillä pieni purutuntuma on parempi kuin aivan löllöksi löpsähtänyt parsa.



tankoparsat

Helppo klassikko on myös parsan, parmankinkun ja parmesaanin yhdistelmä. Kinkkusiivu kiepautetaan parsan ympärille, rullat ladotaan uuninkestävään vuokaan, päälle hiukan oliiviöljyä ja parmesaanilastuja. Paista 175 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia (tai kunnes parsa on pehmennyt). Kypsennys onnistuu myös grillissä. Loppusilaukseksi vielä ripaus mustapippuria ja koko komeus on valmis nautittavaksi.



parsaa ja parmankinkkua

Hieman aikaa vievempiä, mutta takuulla vaivan arvoisia parsaherkkuja ovat esimerkiksi parsarisotto ja parsapiirakka. Parsa sopii hienosti myös raikkaisiin salaatteihin ja täyteläisiin keittoihin.


Parsakauden hiipuessa voikin sitten sujuvasti siirtyä nauttimaan seuraavia kausiherkkuja, kuten korvasieniä, uusia perunoita ja raparperia. Kesän alku on aivan mahtavien makujen aikaa! 😋

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page